7 - Verschillende verzekeraars...

Verzekeren? Maar bij wie?

Kijk even rond in je buurt en je ziet wellicht lichtreclames als ‘bank & verzekeringen’. Of gewoon ‘verzekeringen’. Soms herken je het logo van de bank of maatschappij. Soms is het je totaal onbekend.

Wat is het verschil? De bekende banken zoals KBC, Belfius of BNP Paribas Fortis regelen voor hun klanten niet alleen hun geldzaken, maar ook hun verzekeringen. Andere ondernemingen zoals Ethias, AG Insurance, Allianz, P&V, Baloise … handelen enkel in verzekeringen.

Verzekeringsondernemingen werken met verzekeringsmakelaars, verzekeringsagenten, banken of rechtstreeks (direct). Verzekeringsagenten werken voor één bepaalde maatschappij. Soms bieden deze agenten ook speciale polissen van andere maatschappijen aan, wanneer de verzekeringsonderneming zo’n polis niet zelf aanbiedt.

Verzekeringsmakelaars zijn niet gebonden aan één verzekeringsonderneming. Ze helpen je een verzekering te vinden die het best beantwoordt aan je vraag.

Een verzekering hoef je al lang niet meer in een kantoor af te sluiten. Het kan ook via het internet. Wie je ook kiest als verzekeraar, hangt van jouw voorkeuren af. Verkies je persoonlijk contact? Dan is een makelaar of verzekeringsagent een goede keuze. Vind je het geen probleem om rechtstreeks met de verzekeringsonderneming polissen af te sluiten? Dan is een directe verzekeraar een goede optie.