11 - Van brandverzekering naar woonverzekering

Woonverzekering

Help, ik heb het huis van een klant onder water gezet!

Een VAPZ en verzekering gewaarborgd inkomen zorgen ervoor dat je het hoofd financieel boven water kunt houden wanneer je ziek wordt of met pensioen gaat. Met de BA-arbeidsongevallen bescherm je je personeel … Maar financiële tegenslag kan je ook op een andere manier overkomen.

Beeld je even in dat je een loodgietersbedrijf hebt. Op een keer ben je aan het werk bij een klant en alles loopt fout. De waterleiding begeeft het tijdens de werkzaamheden en het hele huis overstroomt. De schade is niet te overzien: meubels, tapijten, elektronische apparaten … Wat nu?

Ander voorbeeld. Je hebt een elektrozaak. Er ontstaat brand in je magazijn. Heel je voorraad gaat in vlammen op …

Ook in die gevallen bewijzen verzekeringen hun nut. Zo komt in het eerste geval je verzekering BA-uitbating goed van pas. In het tweede geval kun je rekenen op je brandverzekering.  Grote bedrijven sluiten meestal op maat gemaakte brandverzekeringen af. Voor heel wat kleine handelszaken zoals een bakkerij of voor kleine bedrijfjes volstaat de polis ‘eenvoudige risico’s’, net zoals voor een particuliere woning. Die voorziet immers in alle verplichte dekkingen:  brand, water- en stormschade, terrorisme, natuurrampen … Dikwijls volstaan ze.